Událost, která vás potěší tak, jak to kultura mívá ve zvyku…

Na úvod je potřeba si říct, že jakékoliv kulturní seance jsou pro naše životy velice důležité! Jak pro samotné umělce, tak pro všechny ostatní, celou společnost. Bez kultury nelze žít plnohodnotný spokojený život. Někdo má raději umění v podobě výstavy v galerii, někdo má raději kulturu živější, koncerty velké a opulentní, někdo komorní jazzová setkání či právě autorská čtení doplněná hudbou.

A od toho je tady můj „signature“ KOKTEJL SLOVA A HUDBY kde jinde, než v Bar Behind the Curtain! A opět s měsíční pravidelností… Přijďte si poslechnout autentická autorská čtení místních i přespolních umělců, které stojí za to znát. Stejně tak uslyšíte zajímavou hudbu rozsahu od folkových písničkářů, přes šansony, až po covery, nejrůznější hudební nástroje a tóny, které berou dech!

Program 20.4.2022:

Hudba:

– Kuba Lukáč – písničkář původem ze Slovenska. Jako malý kluk se přestěhoval s rodinou do Českého Krumlova, kde si získal lásku k hudbě. Od malička měl blízko k vlastní tvorbě a brzy začal hrát na kytaru s přáteli v krumlovských ulicích. Písničky ho nyní provázejí vysokoškolským životem v Praze.

Hudební ochutnávka ZDE

Čtivé otevření literárního večírku:

– redlips cocktail. – Pokaždé jinak, někdy až příliš hluboce, někdy pouze vesele a vtipně, z části ironicky, nebo naprosto úplně ironicky, popisuje Redlipska svůj koktejl v hlavě. Někdy vystoupí se Zápisníkem barmanky, jindy zase se svou dlouho taženou tvorbou – povídkami, které na sebe navazují, a jednou, jak sama doufá, spatří světlo světa v knižní podobě, hlavně tedy v pevné vazbě!

Hosté – poezie:

– Kamil Marcel Hodáček – žižkovský spisovatel přečte básně z Trnové koruny

– Radek Lehkoživ – žižkovský básník vystoupí se svou vlastní tvorbou, úplně poprvé v rámci večírku Koktejl slova a hudby

Host – próza:

– Ema Krásová – žižkovská autorka žije svůj život ve světě myšlenek absurdních románů a komedií. Její největší zálibou je rozesmát kohokoliv, kdo je zrovna poblíž. Kdykoliv začne psát své jméno, textový editor jí navrhuje, zda nechce být raději EMAncipovaná. S železnou jistotou mu to vyvrací, ale ví, že opak je pravdou. Ve volném čase se věnuje čtení myšlenek, krmení koček a vymýšlení krátkých popisů své komplexní osobnosti, které by se daly otisknout v její knize. Styky s Emou jsou její první samostatnou knihou, která vznikla na základě stejnojmenného blogu.

/

Grafika – námět: redlips cocktail.

Grafika – provedení: Babu Sedláčková

Místo dění: salónek Za závěsem, Bar Behind the Curtain, Štítného 30, Žižkov

Čas: 19:00

Vstupné: Minimální vstupné na podporu kultury v #bbtcprague je 100 korun, přispět můžete i více, nebo také tím, že si na Koktejlu dáte koktejl! Vstupenky i pití budou k dispozici na baru.

Původní myšlenka vstupenky na Koktejl slova a hudby byla s cenou 250 korun, v níž už máte jeden koktejl na baru automaticky placený. Můžete tedy přijmout i tuto variantu.

Těším se na všechny známé i neznámé tváře, které podpoří můj signature KULTURNÍ KOKTEJL a přijdou si užít jediněčný večer!

 

 

Simona

– redlips cocktail.