Událost, která vás potěší tak, jak to kultura mívá ve zvyku…

Na úvod je potřeba si říct, že jakékoliv kulturní seance jsou pro naše životy velice důležité! Jak pro samotné umělce, tak pro všechny ostatní, celou společnost. Bez kultury nelze žít plnohodnotný spokojený život. Někdo má raději umění v podobě výstavy v galerii, někdo má raději kulturu živější, koncerty velké a opulentní, někdo komorní jazzová setkání či právě autorská čtení doplněná hudbou.

A od toho je tady můj „signature“ KOKTEJL SLOVA A HUDBY kde jinde, než v Bar Behind the Curtain! A opět s měsíční pravidelností… Přijďte si poslechnout autentická autorská čtení místních i přespolních umělců, které stojí za to znát. Stejně tak uslyšíte zajímavou hudbu rozsahu od folkových písničkářů, přes šansony, až po covery, nejrůznější hudební nástroje a tóny, které berou dech!

Program 23.3.2022:

Hudba:

– Jiří Šámal a Hang – Již 13 let se Jirka a Hang setkávají s různými lidmi na různých kulturních a společenských akcích.

Čtivé otevření literárního večírku:

– redlips cocktail. – Pokaždé jinak, někdy až příliš hluboce, někdy pouze vesele a vtipně, z části ironicky, nebo naprosto úplně ironicky, popisuje Redlipska svůj koktejl v hlavě. Někdy vystoupí se Zápisníkem barmanky, jindy zase se svou dlouho taženou tvorbou – povídkami, které na sebe navazují, a jednou, jak sama doufá, spatří světlo světa v knižní podobě, hlavně tedy v pevné vazbě!

Hosté – poezie:

– Danica Šišláková – „Pochádzam z Banskej Bystrice, aktuálne pracujem ako softvérový analytik v Prahe. Verše píšem od detstva, ovšem s dlhými prestávkami… Publikovala som v rôznych zborníkoch a časopisoch, v 2021 mi vyšla kniha Presýpacie vreckové hodiny. A snáď ešte, že k životu potrebujem kopce…“

– Štěpán Klinkovský – „Baví mě sledovat, jak je lidský život nejednoznačný, plný paradoxů, dvojsmyslů, nečekaných obratů i souvislostí. To se mi také nejčastěji stává námětem k básním. Skvěle mi přitom slouží samotná čeština, která skryté významy i vtipy bohatě nabízí. Dva různé světy nejčastěji popisuji obrazem, který mezi nimi najde paralelu a oba je na chvíli propojí. Celkově se snažím vidět v obrazech. Mimo psaní maluju, dělám divadlo a melu si kávu. V současnosti studuju Scénografii alternativního a loutkového divadla na DAMU.“

Host – próza:

– Monolog Egotrip – Právě chystá vydání básnické sbírky Fotopast, pracuje jako psychoterapeut, literárně se angažuje jako jeden ze zakládajících členů skupiny Harakiri czurakami, které podporuje mladé spisovatele a je financováno grantem ministerstva kultury.

/

Grafika – námět: redlips cocktail.

Grafika – provedení: Babu Sedláčková

Místo dění: salónek Za závěsem, Bar Behind the Curtain, Štítného 30, Žižkov

Čas: 19:00

Vstupné: Minimální vstupné na podporu kultury v #bbtcprague je 100 korun, přispět můžete i více, nebo také tím, že si na Koktejlu dáte koktejl! Vstupenky i pití budou k dispozici na baru.

Původní myšlenka vstupenky na Koktejl slova a hudby byla s cenou 250 korun, v níž už máte jeden koktejl na baru automaticky placený. Můžete tedy přijmout i tuto variantu.

Těším se na všechny známé i neznámé tváře, které podpoří můj signature KULTURNÍ KOKTEJL a přijdou si užít jediněčný večer!

 

 

Simona

– redlips cocktail.