Událost, která vás potěší tak, jak to kultura mívá ve zvyku…

Na úvod je potřeba si říct, že jakékoliv kulturní seance jsou pro naše životy velice důležité! Jak pro samotné umělce, tak pro všechny ostatní, celou společnost. Bez kultury nelze žít plnohodnotný spokojený život. Někdo má raději umění v podobě výstavy v galerii, někdo má raději kulturu živější, koncerty velké a opulentní, někdo komorní jazzová setkání či právě autorská čtení doplněná hudbou.

A od toho je tady můj „signature“ KOKTEJL SLOVA A HUDBY kde jinde, než v Bar Behind the Curtain! A opět s měsíční pravidelností… Přijďte si poslechnout autentická autorská čtení místních i přespolních umělců, které stojí za to znát. Stejně tak uslyšíte zajímavou hudbu rozsahu od folkových písničkářů, přes šansony, až po covery, nejrůznější hudební nástroje a tóny, které berou dech!

Program 19.1.2022 – poprvé v novém roce:

Hudba:

– Liduška a Madlenka Koberovy – jinak také kapela Kokodák: Jména v těchto tvarech prý zní trochu infantilně, a dámy si to uvědomují, ovšem dle jejich slov „byly dříve malý veselý holky, co trávily cesty v autě s mamkou zpíváním písniček Ivana Mládka, a aktuálně jsou deprimovanými studentkami lékařské fakulty a občas prostě potřebují nahodit rtěnku, třpytky a barvy, a zpívat po barech o lásce!“

Účast holek na podobném večírku nebude probíhat poprvé, a to je snad z mé strany ještě větší radost, a těšení!

Čtivé otevření literárního večírku:

– redlips cocktail. – Zápisník barmanky

Informace: Svižný autorský text o tom, jak večerní atmosféru, své postavení, a hlavně lidské příběhy vnímá jediný člověk na opačné straně barikády, totiž barového pultu.

Pokaždé jinak, někdy až příliš hluboce, někdy pouze vesele a vtipně, z části ironicky, nebo naprosto úplně ironicky, popisuje Redlipska svůj koktejl v hlavě. Záleží na tom, jak to v #bbtc zrovna běží…

Ale vzhledem k mé rozpolcené tvorbě, která hraje více her najednou, nikdy nevíte dopředu napevno, co přečtu. Těšit se ovšem můžete i tak!

Hosté – poezie:

– Terezie Radoměřská – básnířka vystoupí s průřezem poezií dosud nepublikovanou, a možná se můžeme těšit i na nějaký zajímavý přídavek!

Ondřej Macl – básnická próza? Proč ne? Ondřej si na super publiku v salónku Za závěsem vyzkouší novější formy poezie, kterým se aktuálně rád a nejvíce věnuje.

Ondřej Macl (* 1989, Hradec Králové) je československý spisovatel, sociální pracovník, editor revue Prostor, absolvent autorského herectví na DAMU a srovnávací literatury na FF UK. Debutoval knižní koláží Miluji svou babičku víc než mladé dívky (2017). Následovala sbírka variací na Jiřího Žáčka K čemu jste na světě (2018), novela Výprava na ohňostroj (2019) a satirický epos Baban Rejdiš: Legenda o Bocianovi (2021). Jako teoretik se zabývá dějinami erotické lásky či tématem českého moře.

Host – próza:

– Tomáš Končický – Něžnej Barbar – Tomáš také nebude u nás vystupovat poprvé, ale mé pozvání po dlouhé době ho zaskočilo zrovna v rozepsané povídce. Přijal tedy výzvu povídku dokončit a předvést ji ve středu devatenáctého na Koktejlu číslo čtyři! Těším se na jeho svérázný styl i projev.

/

Grafika – námět: redlips cocktail.

Grafika – provedení: Babu Sedláčková

Místo dění: salónek Za závěsem, Bar Behind the Curtain, Štítného 30, Žižkov

Čas: 19:00

Vstupné: Minimální vstupné na podporu kultury v #bbtcprague je 100 korun, přispět můžete i více, nebo také tím, že si na Koktejlu dáte koktejl! Vstupenky i pití budou k dispozici na baru.

Původní myšlenka vstupenky na Koktejl slova a hudby byla s cenou 250 korun, v níž už máte jeden koktejl na baru automaticky placený. Můžete tedy přijmout i tuto variantu.

Těším se na všechny známé i neznámé tváře, které podpoří můj signature KULTURNÍ KOKTEJL a přijdou si užít jediněčný večer!

 

 

Simona

– redlips cocktail.