Událost, která vás potěší tak, jak to kultura mívá ve zvyku…

Na úvod je potřeba si říct, že jakékoliv kulturní seance jsou pro naše životy velice důležité! Jak pro samotné umělce, tak pro všechny ostatní, celou společnost. Bez kultury nelze žít plnohodnotný spokojený život. Někdo má raději umění v podobě výstavy v galerii, někdo má raději kulturu živější, koncerty velké a opulentní, někdo komorní jazzová setkání či právě autorská čtení.

A od toho je tady můj „signature“ KOKTEJL SLOVA A HUDBY, opět kde jinde, než v Bar Behind the Curtain! A opět s měsíční pravidelností… Přijďte si poslechnout autentická autorská čtení místních i přespolních umělců, které stojí za to znát. Stejně tak uslyšíte zajímavou hudbu rozsahu od folkových písničkářů, přes šansony, až po covery, nejrůznější hudební nástroje a tóny, které berou dech!

Program 24.11.2021:

Hudba:

Adam Vostárek – Ústecko-pražský písničkář, který 11.11.2020 vydal své debutové album Samohlásky.

Čtivé otevření literárního večírku:

– redlips cocktail. – Zápisník barmanky, část druhá

Informace: Svižný autorský text o tom, jak večerní atmosféru, své postavení, a hlavně lidské příběhy vnímá jediný člověk na opačné straně barikády, totiž barového pultu.

Pokaždé jinak, někdy až příliš hluboce, někdy pouze vesele a vtipně, z části ironicky, nebo naprosto úplně ironicky, popisuje Redlipska svůj koktejl v hlavě. Záleží na tom, jak to v #bbtc zrovna běží…

Hosté – poezie:

– T. M. Kavka – čtení z papírů, aktuální básně, z nichž se některé objeví v plánované sbírce, která by měla vyjít nejpozději na začátku roku 2022

– Kamil Marcel Hodáček – ze sbírky Cxehxio

Info ke sbírce: Ve většině básní z připravované knihy se Hodáček obrací přímo ke svému národu, k místům, které důvěrně zná, ke čtenáři, kterého se nebojí oslovit a konkrétně radí, co má udělat, pokud chce zachránit sám sebe, pokračovat v plánech či uchovat v sobě i navenek základní rysy lidskosti. Několik textů Hodáčkovy sbírky postihlo globální dění, je z nich cítit příchuť plíživě páchnoucího, přiznaně existujícího celosvětového terorismu, který (a proč by ne?) je natolik nevyzpytatelný, že může zasáhnout i místa básníkova intimního prostoru. (úryvek z recenze, Helena Machovcová, 2016)

Host – próza:

– Tereza Dusová – z knihy Zapomenutý ostrov někde v Pacifiku

Informace o knize: Otec a dospělý syn se spolu vydávají na neplánovanou rybářskou výpravu. Jeden neví, co se životem, a druhému ho moc nezbývá. Oba před problémy utíkají k nadsázce, humoru a ke vzpomínkám. Snaží se dodat si odvahu k rozhodnutím, která dřív nebo později budou muset udělat.
Příběh o tom, jak a kam v životě utíkáme, když to zrovna není podle našich představ. Ale taky o tom, že i v těch nejvíc bezvýchodných koncích může být naděje.
Vydalo nakladatelství COSMOPOLIS, 2021.

/

Grafika – námět: redlips cocktail.

Grafika – provedení: Babu Sedláčková

Místo dění: salónek za závěsem, Bar Behind the Curtain, Štítného 30, Žižkov

Čas: 19:00

Vstupné: 250,- v ceně je již započten jeden koktejl. Speciální nabídka koktejlů pro tento večer bude připravena na baru. Vstupenky jsou k dispozici na baru od pátku 12. listopadu, nebo i těsně před akcí. Ostatní peníze ze vstupného jdou plně do fondu kultury #bbtcprague a na náklady spojené s organizováním kulturních akcí.

Těším se na všechny známé i neznámé tváře, které podpoří můj nový signature KULTURNÍ KOKTEJL a přijdou si užít jediněčný večer!

Simona
– redlips cocktail.